felzarkozunk-logo-2

Rajzó Éva

Rajzó Éva

eva.rajzo@gmail.com
pomazicsigahaz@gmail.com

+3620 956 0327
(az üzenetrögzítőt meghallgatom)

Daritsné Rajzó Éva, konduktor vagyok.

Újszülöttek, bölcsődés és óvodás korú gyermekek mozgásfejlesztésével, komplex támogatásával foglalkozom, olyan csecsemőkkel és kisgyermekekkel, akiknek fejlődésmenete a vártnál lassabb, vagy az átlagostól eltérő menetű. A korai fejlesztő munkám alapköveit a mozgás alapú terápiák (konduktív pedagógiai, szenzoros integrációs terápia, bazális stimuláció, INPP, alapozó terápia…) és az Integrált szülő.csecsemő/kisgyermek konzultációs tevékenség jelentik.

Mozgásterápiák

A mozgás alapú terápiák lehetőséget adnak a különböző mozgásformák megtanításán és gyakorlásán túl a szociális, kommunikációs készségek, a beszéd és a figyelem fejlesztésére is.
Szeretném biztosítani a hozzám érkező családok számára az igényeknek megfelelő fejlesztési lehetőségeket. Ezért az egyéni foglalkozásokon túl több, eltérő jellegű csoportot működtetek.
A csoportokhoz egyéni egyeztetés után lehet csatlakozni.

A korai fejlesztő csoportot azoknak a családoknak ajánlom, ahol a 2-3 éves gyermekek fejlődésmenete lassabbnak, vagy eltérőnek mutatkozik a mozgás, beszéd, vagy a játéktevékenység terén. Az ő fejlesztésük az édesanyjukkal/édesapjukkal együtt, közös mozgásos játékokon keresztül valósul meg.
A csoport egy, illetve kétheti rendszerességgel működik.
A szenzoros csoportba azokat a 3-4 éves gyermekeket várom, akik nehezebben tudnak elmélyülni egy-egy tevékenységben, könnyen elterelődik a figyelmük, esetleg nehezebben értik a környezetüket és/vagy értetik meg magukat a családi, óvodai helyzetekben.

A foglalkozásokon heti egy alkalommal vesznek részt a gyermekek.
Az Alapozó terápiás csoportot az iskolába készülő 5-6 éves gyerekek számára javaslom. Fő célja az iskolakezdésre való felkészítés, a tanulási készségek elsajátításának megalapozása. A foglalkozások gyakorisága heti két alkalom.

Munkám során fontosnak tartom a családdal való szoros együttműködést. Nagy jelentőséget tulajdonítok az otthoni fejlesztő környezet kialakításának, az aktív részvételnek és az érzelmi bevonódásnak, melynek alapja ebben a korban a szülőhöz való kapcsolódás, kötődés.

Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció

Az anyává, apává válás folyamata az egyik legszebb, de sohasem könnyű feladat a szülők számára, mellyel minden gyermekük születése során szembe kell nézniük. Hatalmas a felelősség, sok a bizonytalanság, ami előkerül a gyermekek ellátása és nevelése közben. Némelyikkel könnyedén megküzdenek a szülők, mások komolyabb fennakadást is okozhatnak. Sokszor az anyákra és apákra nehezedő külső és belső elvárások is további terhekkel nehezítik a család együttlétét.

A rövid (6-8 alkalmas) konzultáció során szakemberként segítek megtalálni a családoknak saját útjukat a kiegyensúlyozott gyermek neveléséhez. Segít a megfelelő egymásra hangolódásban, a kisgyermek, csecsemő jelzéseinek és valós szükségleteinek megértésében utat nyitva egy kiegyensúlyozottabb kapcsolathoz.

A szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció olyan módszertan, mely felhasználja és gyakorlatban is alkalmazza a legújabb, csecsemő és kisgyermek fejlődésével, és nevelésével kapcsolatos kutatásokat, elméleteket, módszertanokat.


Az alábbi problémákban tudnak szakembereink segítséget nyújtani Önnek és gyermekének:

Evési, etetési problémák
Alvási és altatási nehézségek
Nappal és éjszaka ritmusának felborulása
Fokozott nyugtalanság, sírás, nehéz megnyugtathatóság
Egyéb (orvosi okokra nem visszavezethető) szabályozási (regulációs) problémák
Krónikus betegség, koraszülöttség nyomán jelentkező pszichés nehézségek, egymásra hangolódási gondok

Miben tudok segíteni?

Szintfelmérés 0-6 év közötti gyermekek esetében
Szenzoros terápia
Alapozó terápia
Konduktív fejlesztés
Beszédindító mozgásfejlesztés
Szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció
Kisgyermekek nevelésével kapcsolatos konzultáció2013 Pomáz, Mátyás király út 4.  Tel.: 06-70-742-2123  felzarkozunk.alapitvany@gmail.com    felzarkozunk.hu