felzarkozunk-logo-2

Dr. Gyebnár Viktória

Dr. Gyebnár Viktória
Integratív gyerekterapeuta, család- és művészetterapeuta

Milyen esetekben a fordulhatnak hozzám?

– amikor a gyermek nevelésében elbizonytalanodnak, és szeretnék egy külső, szakértő segítségével végig gondolni a nehézségeket
– amikor erős szorongást, félelmet mutat a gyermek
– amikor magatartása jelentős változást mutat a korábbiakhoz képest
– amikor olyan családi változások következnek be, amelyek jelentős stresszel járnak mind a felnőttek, mind a gyermek számára (válás, haláleset), hogy a lehető legmegfelelőbb támogatásban részesülhessen a gyermek
– ha a gyermek fejlődésében elmaradást tapasztal a kortársaihoz viszonyítva
– ha a gyermek képességeihez viszonyítva iskolai teljesítményzavarokat tapasztalnak
– koncentrációs nehézségek olyan helyzetekben, amikor szándékosan kell figyelmét összpontosítani
– amikor a gyermek önértékelésében, önbizalmában mutatkoznak problémák
– amikor felmerül, hogy tehetséges a gyermek, és támogatásához konzultációt kérnek

Terápiák, megoldások

Szülőkonzultáció: A bejelentkezés elején közösen tekintjük át a felmerült nehézségeket, az aktuálisan felmerült elakadást.
A további konzultációk, nevelési tanácsadás (néhány alkalom) célja, hogy a pszichológus szakember támogatásával közösen keressük és találjuk meg a felmerült probléma megoldáshoz vezető utakat, lépéseket. Akkor kerül erre sor, ha néhány találkozással megoldódhat az aktuális probléma.

Terápia gyermekek számára: Az integratív gyermekterápia eszközeiből kiválasztjuk a gyermek problémájához, nehézségéhez illeszkedő feltáró módszereket (3-4 alkalom), majd a továbbiakban játékterápia valamint a terapeuta és a család együttműködésének segítségével kap támogatást a gyermek a nehézségei megoldódásához (alkalom szám a terápiás szerződés alapján)

Serdülőterápia: az átmenet korszaka számos nehézséget jelent a serdülő számára, de hosszabb terápia csak a serdülő kérésére valósulhat meg. Gyakran csak néhány alkalmas konzultációt igényelnek. Legtöbbször a szülők számára tudunk konzultációs lehetőséget, nevelési tanácsadást biztosítani, hogy ők maguk támogatni tudják gyermeküket ebben a krízisekkel nehezített életszakaszban.

Minden terápiás megoldásban és a konzultációk során érvényesítjük a családterápia rendszerszemléletét, amely szerint a gyermek tünete nem csak az egyéni nehézségeiről szól, hanem a család működési módjának nehézségeit is tükrözi, ezért a gyermek tüneteinek csökkenéséhez, változásához a családi működések változására is szükség lehet. A változás támogatásához a családban lévő erőforrásokat keressük közösen.

Családterápia: lásd fent

2013 Pomáz, Mátyás király út 4.  Tel.: 06-70-742-2123  felzarkozunk.alapitvany@gmail.com    felzarkozunk.hu