felzarkozunk-logo-2

Gillinger Lászlóné

KAPCSOLAT

Jelentkezni minden év augusztusától lehet a gne.greti63@gmail.com e-mail címen.

A felmerült kérdésekre szívesen válaszolok, telefonszámom: 06 20 362 2273

1984 óta tanítok itt Pomázon, a Pomázi Mátyás Király Általános Iskolában és a kezdetektől dolgozom a Felzárkózunk Alapítvány keretein belül. Az elmúlt évek során úgy alakult, hogy az én területem a csoportos iskola előkészítő foglalkozások szervezése és lebonyolítása lett.

Az iskolába érkező gyermektől joggal elvárható, hogy legyen szociálisan érett, és tudjon alkalmazkodni új környezetéhez. A kijelölt feladatok esetén cselekedjen önállóan. Aktív figyelme tartson 8-10 percig. A hely- és iránymeghatározása legyen viszonylag pontos. Tudja saját nevét, lakcímét, legyen tájékozott családi viszonyokban is. Megfelelő mozgáskoordinációs készséggel rendelkezzen. Ismerje és tartsa be az alapvető illemszabályokat, legyen nyitott az új dolgok iránt, egyszóval: AKARJON ISKOLÁS LENNI!

Erre készíti fel a gyerekeket az óvoda, a szülői házzal szorosan együttműködve.

Az én célom csupán megsegíteni, alátámasztani az óvodában történő iskola előkészítést.

6-7 fős csoportokkal dolgozom, Csabay Katalin: Lexi iskolás lesz című mesetankönyvének felhasználásával. A foglalkozásokat, heti egy alkalommal tartom, szeptember végétől május végéig (30 alkalom). Az első két ismerkedős alkalom után felmérem a gyerekeket, megnézem, hogy a sikeres iskolakezdéshez leginkább szükséges részképességeik milyen szinten állnak. A szűrés eredményét minden szülővel fogadó órán ismertetem, megbeszéljük az otthoni teendőket az adott részképesség fejlesztését illetően. Majd innentől kezdve minden csoportban igyekszem azokra a képességekre fektetni a fő hangsúlyt, melyekre a gyerekeknek leginkább szükségük van.

A foglalkozások óránként 2000 Ft-ba kerülnek.

 

2013 Pomáz, Mátyás király út 4.  Tel.: 06-70-742-2123  felzarkozunk.alapitvany@gmail.com    felzarkozunk.hu