felzarkozunk-logo-2

Faragó Réka

KAPCSOLAT

Érdeklődni:
70/569 3370-es telefonszámon, vagy faragoreka78@gmail.com e-mail címen lehet.

Faragó Réka
Tanító, fejlesztőpedagógus

“Mindenek felett játszódjon és nőjön a gyermek, a szüntelen való tanítás
elnyomja a növés erejét, s az eszet, mint az országút olyan meddővé teszi.”
(Bolyai Farkas, Az arithmetika eleje, Marosvásárhely, 1830)

2014-ben végeztem el az ELTE Pedagógia és Pszichológiai karán a fejlesztőpedagógia szakot. Három éve dolgozom a Pomázi Mátyás Király Általános Iskolában fejlesztőpedagógusként.

A pomázi Felzárkózunk Alapítvány keretein belül azoknak a 6-14 éves gyermekeknek szeretnék segítséget nyújtani akik ép intellektussal rendelkeznek, mégis fejlődésük során valamely területen elmaradnak az életkorukban elvárható szinttől. Lemaradásaik több területen is megmutatkozhatnak: mozgásuk ügyetlenségében, koordinálatlanságában, figyelemkoncentráció gyengeségben, illetve a tanuláshoz kapcsolódó képességek alacsonyabb színvonalában.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a fejlesztés nem egyenlő a korrepetálással. Folyamatosnak, játékosnak, lassúnak, indirektnek kell lennie, ami mindig a jelenség tüneti okára irányul. A fejlesztés feladatait mindig a gyermek életkori sajátosságai és teherbíróképessége határozza meg. A hangsúly pedig a játékosságon van.

Azokon a játékos feladatokon keresztül amik a gyermeket is érdeklik észre se fogja venni, hogy mennyit tanulhat egy-egy óra alatt.

 

2013 Pomáz, Mátyás király út 4.  Tel.: 06-70-742-2123  felzarkozunk.alapitvany@gmail.com    felzarkozunk.hu