Pap Ilona

Pap Ilona

Krízistanácsadó szakpszichológus, szenzoros integrációs szakember, anya és feleség.

Krízistanácsadás

Ha úgy érzed, hogy kihúzták a lábad alól a talajt és egyedül nem megy, mert nincsenek eszközeid a helyzet megoldására és/vagy annyira föléd hatalmasodtak a dolgok, akkor keress bizalommal. Gyermekek és felnőttek kríziseivel egyaránt foglalkozom.

Milyen helyzetek vezethetnek krízishez? Minden olyan akut, kritikus élethelyzet, amiben megjelenik a VESZTESÉG érzése, ami érzelmileg annyira fontos, intenzív és hangsúlyos számodra, hogy nem is nagyon tudsz másfelé figyelni és éppen ezért nem is tudsz úgy részt venni a hétköznapjaidban úgy, mint amikor minden a megszokott sínen megy.

Ilyen életesemények, például, ha:

 • ha most vesztettél el valakit, aki számodra oly fontos volt
 • ha most váltál el vagy csak fontolgatod, hogy elválj-e
 • ha valami komolyabb betegség ért Téged vagy a gyermeked vagy más családtagodat
 • ha most vesztetted el a munkádat
 • ha testi-lelki bántalmazás, erőszakos cselekmény áldozata vagy
 • ha éppen megcsaltak
 • ha érzed, hogy kezdesz kiégni, mit szülő vagy feleség, vagy mint munkaerős, stb
 • ha valamilyen környezeti katasztrófának voltál átélője (földrengés, árvíz, stb.)
 • ha valamilyen terror cselekmény áldozata, átélője vagy

DE(!) ide tartoznak a különböző életszakaszváltások is – ezek a normatív krízisek : házasodás, babavárás és szülés, serdülőkor, fiatal felnőttkor, életközép krízis, klimaktérium, öregedés krízise, stb.

JÓ TUDNI!
A krízis nem kikerülhető, mert minden embert ér ilyen vagy amolyan veszteség az élete folyamán. Ez nem szégyen! Sőt! Tudtad, hogy nem csak negatív életesemény, hanem kiemelkedően pozitív történés is kiválthat krízisállapotot?

Fontos tudnod, hogy a krízis egy LEHETŐSÉG arra, hogy VÁLTOZTASS, hogy valamit máshogyan csinálj. Akár erősödhetsz, kreatívabbá és bölcsebbé is válhatsz általa! De ezt, a krízis beálltakor még sokszor elképzelni sem bírod! Pedig a legtöbb krízishelyzetnél lehetséges ez!

Szenzoros Integráció

Mindezen túl, gyermekek esetében dinamikus szenzoros integrációs terápiával is foglalkozom. A szenzoros integrációs terápia egy olyan nondirektív mozgásterápia fajta, ami sok vonásban közös a játékterápiával is. Lényegi segítséget nyújthat a viselkedészavar, tanulási zavar, figyelemzavar, hiperaktivitás, mutizmus, autizmus, stb. esetén. Segíti az idegrendszeri érést a különböző ingereket nyújtó, sokrétű eszköztárával. A folyamat lényege a gyermek önindította játéka, amire érzékenyen kapcsolódik a terapeuta és amire jellemző a folyamatos kommunikáció és „kapcsolatban levés”. Bővebben a weboldalamon a szenzoros integráció menüpont alatt.

Folyamatban lévő képzések

 • Mediátor képzés
 • Meseterapeuta képzés

További részletekért, önéletrajzi adatokért OLVASS ITT

vagy KÖVESS a Facebook-on