Balasi Margit

Balasi Margit

Balasi Margit

Gyógypedagógus-logopédus, klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, pszichodráma vezető, család és pár-, viselkedés és kognitív terápiával dolgozó szakember vagyok.  Gyermekekkel, szüleikkel, felnőttekkel, egyéni és csoportos formában foglalkozom.

Örömmel tölt el, ha látom, hogy egy változási folyamat elindul, beindul. Ahogy egy krízist, vagyis döntést követően új szemlélet, viselkedés, érzelem és gondolat születik, olyan, ami módosít, átalakulást idéz elő az elégedettebben megélt élet felé vezető úton.
Az önismeret, magabiztos, méltányosan céltudatos viselkedés felépítése, gyakorlása és beépítése a napi rutinba, erre szüksége van mindenkinek ahhoz, hogy az élete „elég jól” alakuljon, elégedettség töltse el családjában, munkájában, egyéb életterületein.
Azok a készségek, amik a humán kategóriába tartoznak, pl. együttműködési, kötődési, prezentációs, kommunikációs, szimmetrikus kapcsolatépítési, és még sok egyéb készség változásában, változtatásában részt veszek pszichológusként, trénerként, coachként, szervezetfejlesztőként.
Az élet csapatmunka, munkám során két füllel figyelek a velem munkakapcsolat kerülő emberre, emberekre azért, hogy felismeréseken és döntéseiken keresztül továbblépjenek és változtassanak, ha erre elérkezettnek látják az időt.  Az alábbi problémák esetén várom jelentkezését:

  • Asszertivitás fejlesztése, családi-, életvezetési-, indulatkezelési-, hangulati problémák; pár és családi konfliktusok megoldása
  • Gyermek-problémák: nevelési-, tanulási-, serdülőkori problémák, önismeret fejlesztése, beszédfejlődés, beszédtechnika,
  • Vállalati készségfejlesztő tréningek, vezetői fejlesztés, szervezet diagnózis és fejlesztés

Az évek során megszerzett gyakorlati tapasztalataimra támaszkodva a hozzám jelentkezők terápiáját helyzetfüggően, egyénre szabottan vezetem, figyelemmel az egyén önismereti szintjére, a probléma fókuszára. Analitikus alapokról indulva, pszichodráma csoportvezetőként, kognitív és viselkedés alapokon nyugvó technikákkal, az NLP módszer gondolkodásmódjának és módszereinek, elemeinek használatával munkám során olyan kommunikációs teret teremtünk közösen a pácienseimmel, ahol felismerések, az azok talaján épülő belátás, értelmezés és elfogadás megszületik azért, hogy a változás kreatív módon beinduljon.

A döntéshelyzetbe való megérkezést hosszú út előzi meg, már csak azért is, mert nem lehetséges elinduljunk ezen göröngyökkel, megakadásokkal, de örömmel és sikerekkel jelzett úton, ha a  – segítséget kérek – mondat el nem hangzik.